Akaun Islam

Akaun Dagangan Islam

Platform dagangan dalam talian beroperasi 24 jam sehari, dan membolehkan orang ramai memilih pelbagai instrumen - pertukaran asing , komoditi, saham , bon, ETF, opsyen mata wang dan banyak lagi. Beberapa jawatan yang dibuka oleh peniaga dilakukan untuk dagangan harian - kedudukan dibuka selama beberapa jam. Walau bagaimanapun, pedagang lain menggunakan dagangan dengan skop yang lebih panjang, dan ingin mengekalkan kedudukan mereka lebih dari 24 jam.

Buka Akaun Islam dengan AvaTrade hari ini dan berdagang dengan broker yang dikawal selia!

Apakah itu "Swap"?

Menjaga posisi yang dibuka lebih dari 24 jam memerlukan bayaran istimewa yang dipanggil "swap". Swap semalaman, kadang-kadang dirujuk sebagai bayaran rollover, adalah kos untuk menjaga kedudukan terbuka semalaman. Ia berasal dari broker yang menjual kedudukan pada hujung hari kepada pihak ke-3 (biasanya pembekal kecairan) dan kemudian membeli semula hari berikutnya.

Kerana Swap boleh dilihat sebagai sejenis kepentingan, bayaran untuk perkhidmatan broker yang menyediakan anda, ia menimbulkan masalah untuk pedagang Islam berikutan undang-undang Syariah yang melarang urus niaga kewangan tertentu, terutamanya kepentingan yang terkumpul.

Untuk menyelesaikan isu ini, broker menawarkan pelabur kewangan Islam mereka sebagai 'akaun Islam'. Jenis akaun ini serupa dengan yang biasa, dengan satu perbezaan utama; ia tidak tertakluk kepada apa-apa yuran khas atau faedah yang sesuai dengan prinsip kewangan undang-undang Syariah.

Undang-undang Syariah menentukan bahawa pemberi pinjaman mesti berkongsi dengan risiko peminjam. Dalam akaun bukan Islam, risiko jatuh secara eksklusif ke atas pemberi pinjaman. Di mata Islam, ini dianggap sebagai eksploitatif dan boros.

AvaTrade komited sepenuhnya untuk menyediakan pedagangnya dengan pelbagai penyelesaian perdagangan untuk memenuhi keperluan dan kehendak mereka.

Catatkan! AvaTrade bukanlah sebuah institusi perundangan; oleh itu, jangan mengambil definisi Akaun Islam ini sebagai kebenaran untuk berdagang. Sila sahkan semua dagangan adalah mengikut kepercayaan anda.

*Dagangan cryptocurrency tidak tersedia di akaun Islam, untuk memperdagangkan klien kriptografi mesti menyerahkan keistimewaan 'akaun Islam' mereka dan tertakluk kepada bayaran khas atau faedah.

*Instrumen FX tertentu (ZAR, TRY, RUB, pasangan MXN) tidak terdapat dalam akaun Islam, untuk berdagang pasangan ini, pelanggan mesti melepaskan hak istimewa 'akaun Islam' dan tertakluk kepada bayaran atau faedah

Akaun Islam tertakluk kepada peningkatan spread pada pasangan FX