Apa itu CFD?

Apa itu CFD?

Contracts For Difference (CFD) adalah produk derivatif kewangan Over The Counter (OTC) yang khusus dan popular yang membolehkan anda berdagang dengan pergerakan harga aset kewangan Indeks Niaga Hadapan , Komoditi Hadapan , Mata Wang Kripto , Saham dan Dana Dagangan Tukaran .

Mereka membolehkan pelanggan untuk berdagang secara bebas tanpa benar-benar memiliki aset asas atau memperoleh apa-apa hak atau kewajipan berhubung dengan aset tersebut. Manfaat utama perdagangan CFD adalah kebolehlenturan untuk berdagang dengan pergerakan harga tanpa benar-benar membeli atau menjual instrumen fizikal.

CFD AvaTrade memperolehi harga mereka dari aset asas. Anda boleh berdagang CFD jika anda percaya harga instrumen kewangan mungkin bertambah dalam nilai (menjadi kuat) dan jika anda menganggap ia mungkin turun (menjadi lemah). Keuntungan atau kerugian anda dalam perdagangan CFD dalam talian ditentukan oleh perbezaan antara harga yang anda beli dan harga yang anda jual.
Mulakan dagangan CFD dengan broker yang dikawal selia di AvaTrade hari ini!

Kaedah Dagangan CFD

Terdapat pelbagai strategi perdagangan yang sering digunakan ketika berdagang CFD, yang pedagang yang paling tidak mahir pun akan dapat memahaminya. Keputusan ini melibatkan beberapa kaedah perdagangan dan yang paling popular adalah Long vs. Short

Kedudukan "Long"

Kedudukan "Long" dalam perdagangan CFD adalah apabila seorang pedagang membeli aset tersebut. Ini bermakna bahawa aset akan meningkat atau melihat peningkatan nilainya sepanjang masa kontrak.

Dalam dagangan jangka panjang, kerana ia mempunyai tahap keupayaan peramalan yang lebih tepat ianya akan membolehkan pedagang bertindak pada pergerakan harga pasaran yang lebih rendah. Dagangan biasanya berlangsung dari sebulan ke lebih daripada satu tahun.

Kedudukan "Short"

Kedudukan "Short" berlaku apabila pedagang merasakan akan ada penurunan dalam nilai aset dan 'menjual' dipilih, namun ada niat dari pedagang untuk membeli kembali kontrak itu di kemudian hari.

Misalnya: Harapan penjual "short" adalah bahawa harga aset akan jatuh sepanjang hayat kontrak. Jika ramalannya salah dan harga aset mula naik, perdagangan terbuka tersebut akan menanggung kerugian, yang dikira oleh perbezaan antara harga pembukaan dan penutupan aset itu pada masa itu. Yang terbalik adalah benar sekiranya perdagangan terbukanya menunjukkan bahawa aset yang dipilih akan berkurangan dalam nilai.

Dagangan jangka masa pendek dapat membawa keuntungan dari masa yang singkat sehingga minit ke minit. Mengehadkan kos kewangan adalah kelebihan dalam perdagangan jangka pendek.

InterTrader

Ini adalah medium mengembirakan yang menawarkan kedua-dua niaga hadapan dan kontrak yang tidak dijangka dan boleh diniagakan pada strategi CFD jangka pendek atau panjang.

Mulakan dagangan CFD dengan broker yang dikawal selia di AvaTrade hari ini!

Platform Perdagangan CFD

Pedagang di AvaTrade boleh menikmati salah satu daripada pilihan Komoditi, Stok dan Indeks terbesar jika dibandingkan dengan kebanyakan broker.

 • MetaTrader 4 – desktop, tablet dan perdagangan mudah alih tersedia
 • Perdagangan indeks saham Amerika Syarikat, Eropah & Asia yang terkemuka
 • Pergi "long" atau "short" - dagangkan pandangan anda di pasaran
 • Dapatkan keumpilan sehingga 400: 1 pada indeks dagangan
 • Berdagang pada bila-bila masa dengan aplikasi AvaTradeGO baru kami
 • Kedua-dua platform dagangan manual dan automatik juga tersedia

Apakah Kelebihan CFD?

 • Tiada yuran pertukaran – Anda tidak memiliki aset asas dan tidak memperoleh apa-apa hak atau kewajipan berhubung dengan aset asas. Ini adalah kontrak antara pelanggan dan AvaTrade.
 • Dagangan Keumpilan – Anda memerlukan lebih banyak modal untuk membuka perdagangan berbanding dengan memiliki aset yang mendasarinya. Keumpilan adalah pedang bermata dua, kerana ia dapat meningkatkan kerugian anda serta keuntungan anda dengan ketara.
 • Tiada Duti Setem – Bagi kebanyakkan orang, CFD tidak dikenakan duti setem (ini tertakluk kepada keadaan dan bidang kuasa individu tersebut dan ianya boleh berubah).
 • Pelaburan Pelbagai Medium – Kemampuan untuk memperdagangkan pelbagai instrumen dari platform dagangan yang sama.
 • Perdagangan di kedua-dua pasaran yang semakin meningkat dan menurun – Buka sama ada kedudukan "short" atau "long" mengikut keadaan pasaran dan strategi perdagangan anda.
 • CFDs tidak luput – Idea umum adalah bahawa jika kenaikan secara amnya diikuti oleh kejatuhan ia adalah kitaran pasaran yang berterusan.
 • Potensi lindungan nilai – Penampan untuk perdagangan anda jika perdagangan tidak bergerak ke arah yang dingini anda boleh membuka kedudukan yang sama di arah yang bertentangan

Cadangan Panduan Lain:

Infografik Apa itu CFD

Apa itu CFD?

Klik pada gambar untuk infografik penuh

Mulakan perdagangan CFD dengan broker yang dikawal selia di AvaTrade hari ini!