Perdagangan Indeks

Perdagangan Indeks Dalam Talian

Indeks perdagangan dalam talian adalah cara terbaik untuk membuat spekulasi mengenai pasaran kewangan teratas dunia dan mengikuti pasaran saham yang terbaik. Indeks adalah derivatif kewangan yang dikira sebagai purata wajaran harga saham syarikat-syarikat berprestasi tinggi yang disenaraikan di bursa saham. Di AvaTrade, anda boleh menemui beberapa indeks teratas seperti S&P 500, NASDAQ 100, FTSE 100, IBEX 35 , MIB 40 dan banyak lagi.
Mulakan dagangan indeks saham dari seluruh dunia dan nikmatilah keuntungan perdagangan dengan broker pemenang anugerah

Perdagangan Indeks Saham AvaTrade

AvaTrade menawarkan salah satu indeks stok terbesar bagi mana-mana broker dalam talian, yang meliputi pasaran di seluruh dunia. Sertai AvaTrade untuk dagangan indeks dalam talian dengan bentangan kompetitif, perdagangan keumpilan dan pelaksanaan yang cepat.

 • Perdagangan indeks saham Amerika Syarikat, Eropah & Asia yang terkemuka
 • Pilihan "long" atau "short" - Perdagangkan pandangan anda di pasaran
 • Dapatkan keumpilan sehingga 400: 1 pada indeks dagangan
 • Platform MetaTrader 4 untuk komputer, tablet & peralatan mudah alih
 • Penyelesaian Autotrading tersedia
 • Nikmati keselamatan perdagangan dengan broker forex yang dikawalselia secara global
 • Sokongan pelanggan pelbagai bahasa 24/5

Apakah itu indeks?

Indeks saham CFD adalah instrumen kewangan yang mewakili nilai syarikat awam yang diperdagangkan. Satu indeks utama ialah S&P 500, yang mencerminkan nilai terkumpul syarikat teratas di NYSE. Sekiranya nilai keseluruhan saham syarikat meningkat, harga S&P 500 akan meningkat.

Terdapat juga indeks yang mewakili syarikat kecil yang berdagang di NYSE, seperti indeks Russell 2000 , serta indeks untuk pelbagai bursa saham di seluruh dunia, dari HSI China , NIKKEI Jepun ke DAX Jerman dan AEX Belanda .

Indeks Saham dalam Pasaran Kewangan

Indeks saham mengesan dan mengukur sesuatu saham yang khusus. Dengan beribu-ribu saham yang didagangkan di pelbagai bursa utama, indeks menyediakan cara yang tepat dan cekap bagi para pelabur untuk mengesan sentimen pasaran secara keseluruhan serta menanda aras portfolio saham masing-masing.

Kelebihan indeks perdagangan berbanding saham individu, dan menggunakannya dalam strategi pelaburan pasif adalah, mereka menawarkan pendedahan kepada seluruh industri. Pelabur tidak perlu melakukan kajian menyeluruh mengenai laporan syarikat individu; mereka hanya perlu mengambil kedudukan menaik (bullish) atau menurun (bearish), bergantung kepada sentimen pasaran secara keseluruhan. Pergerakan harga indeks juga jauh lebih lancar kerana tidak ada saham individu yang boleh mendorong kenaikan harga secara ekstrim. Ini secara semulajadinya menjadikan indeks dagangan kurang meruap.

Walaubagaimanapun, disebabkan jumlah aktiviti yang berlaku pada saham individu, indeks menawarkan kemeruapan yang mencukupi untuk pedagang untuk memilih banyak peluang perdagangan yang menguntungkan. Ini terutamanya berlaku untuk pedagang siang hari dan pengikut berdasarkan harga kerana indeks sering mencerminkan kesan ekonomi yang luas dari perubahan politik dan ekonomi.

Bagi pedagang risiko dan pedagang jangka panjang, pelaburan indeks membolehkan kepelbagaian mudah dan berkesan. Daripada melabur hanya dengan beberapa saham, di mana risiko berlipat kali ganda, ETF berasaskan indeks menawarkan pendedahan kepada keseluruhan pasaran saham, dan pada masa yang sama mengurangkan risiko syarikat tunggal memberi kesan negatif kepada keseluruhan portfolio dagangan anda.

Indeks Utama Terkini

Pemilihan AvaTrade sebanyak 19 indeks saham CFD termasuk indeks yang paling popular dan sering diniagakan dalam industri hari ini:

 • S&P 500 – Nilai Standard&Poor 500 adalah berdasarkan harga saham 500 syarikat terkemuka di Amerika Syarikat
 • DJIA – Indeks ini adalah purata wajaran harga sebanyak 30 saham paling penting yang didagangkan di NASDAQ dan Bursa Saham New York (NYSE)
 • NASDAQ 100 – Indeks ini mewakili nilai 100 buah syarikat yang bukan berasaskan kewangan yang didagangkan oleh NASDAQ
 • FTSE 100 – FTSE 100 adalah koleksi 100 syarikat UK yang didagangkan secara awam
 • DJ EURO STOXX 50 – Euro Stoxx 50 mengumpul nilai saham 50 syarikat terbesar di Eropah
 • NIFTY 50 – Perwakilan 50 syarikat utama yang didagangkan di Bursa Saham Kebangsaan India

Halaman Syarat Dagangan kami memaparkan secara terperinci pelbagai indeks yang ditawarkan, termasuk bentangan, waktu dagangan dan saiz lot.

Mengapa berdagang dengan CFD?

Dagangan indeks CFD menawarkan sejumlah manfaat kepada pedagang dalam talian. Perdagangn CFD (Contracts for Difference) membolehkan anda membeli atau menjual instrumen kewangan tanpa benar-benar memiliki aset asas. Ini boleh jadi komoditi, stok, atau dalam kes indeks saham CFD, nilai indeks asas.

Seorang pedagang boleh membuat pesanan beli, sebagai contoh, CAC-40 . Jika harga indeks naik, apabila dia datang untuk menjualnya dia akan mendapat perbezaan antara harga beli dan jual. Jika turun, pedagang akan membayar perbezaannya.

Kerana pedagang tidak pernah memiliki aset itu, kosnya jauh lebih rendah, tidak ada batasan untuk perdagangan "short" , dan pelaburan dapat dimanfaatkan hingga 400:1 kali.

Bagaimana AvaTrade Boleh Membantu

Anda boleh melawat seksyen Pendidikan untuk mengetahui secara lebih lanjut mengenai CFDs . Lawati Sharp Trader, suatu portal pendidikan kami untuk perdagangan dalam talian yang komprehensif.
Jadikan AvaTrade sebagai broker CFD anda dan nikmatilah faedah perdagangan dengan broker pemenang anugerah.