ETF

Perdagangan ETF

ETF, atau Exchange Traded Funds, adalah sejenis dana pelaburan yang menjejaki aset asas seperti indeks, bon, komoditi dan membahagikan pemilikan aset tersebut ke dalam saham. ETF didagangkan di bursa, dan nilai mereka beralih pada siang hari, kerana tindakan membeli dan menjual yang dilakukan oleh pedagang. Oleh kerana perdagangan ETF hanya menggunakan cara yang sama seperti saham, mereka tidak mempunyai nilai aset bersih (NAV) mereka sendiri, dan mereka dikira sekali setiap hari pada penutupan waktu pasaran.

Mengapa Berdagang ETF dengan AvaTrade

Dengan lebih daripada 11 tahun pengalaman industri secara langsung, pertubuhan di 150 negara dan pasukan sokongan pelanggan yang menawarkan perkhidmatan 24 jam dalam bahasa anda, AvaTrade adalah broker pilihan untuk banyak peluang perdagangan:

  • Berdagang dengan keyakinan - AvaTrade adalah broker CFD dan Forex yang dikawal diperingkat antarabangsa..
  • Pelbagai jenis instrumen – Pilih dari pelbagai instrumen untuk berdagang dengan CFD . .
  • Bentangan Berdaya Saing Tinggi
  • Perdagangan Keumpilan – Dapatkan keumpilan sehingga 20: 1 pada perdagangan anda.
  • Dagangan pendek tersedia – Bermanfaat juga apabila pasaran menurun.
  • Menguasai kemahiran perdagangan anda – Bahan pendidikan berkualiti tinggi & analisis pasaran harian.
  • Perkhidmatan pelanggan yang terbaik – Sokongan berbilang bahasa secara langsung selama 24/5

Apakah ETF?

ETF adalah koleksi aset yang disatukan, untuk membenarkan pedagang untuk berdagang dalam beberapa pasaran pada masa yang sama. Kandungan tersebut biasanya digabungkan bersama dengan ciri umum seperti instrumen tenaga, instrumen pertanian dan lain-lain. Sekiranya anda ingin menjual stok , komoditi dan bon bersama-sama, anda bolehlah berdagang dalam pasaran ETF.

Beberapa ETF menjejaki prestasi pasaran ekuiti negara tertentu. Contohnya adalah Dana Indeks MSCI Brazil, Dana Indeks MSCI Korea Selatan dan lain-lain. ETF juga memungkinkan untuk melabur dalam sektor industri tertentu. Contoh-contoh yang ditawarkan oleh AvaTrade ialah Dana Indeks Hartanah Dow-Jones US dan Sektor Pilihan Tenaga SPDR . Adalah penting untuk mengetahui bahawa semua ETF didagangkan sebagai CFD.

ETF didagangkan sebagai sebuah bakul aset - stok, komoditi dan banyak lagi, disusun mengikut sektor. Sekiranya anda membuat spekulasi bahawa pasaran tenaga, misalnya, akan naik, anda boleh melabur dalam beberapa perdagangan pada masa yang sama. Kelebihan ETF yang menonjol adalah sering kali mereka mengimbangi antara satu sama lain; jika satu nilai instrumen turun, nilai instrumen lain boleh naik dan bahkan keluar. Sekiranya harga minyak mentah turun, sebagai sebahagian daripada bakul tenaga, stok bakul yang sama mungkin akan mencapai persamaan.

Komoditi ETF telah berkembang dalam populariti sejak beberapa tahun yang lalu dengan pelabur runcit dan juga institusi. Ini adalah kerana kesederhanaan dan kecairan yang terdapat dalam pasaran ini. Ingat, tidak semua institusi akan memiliki kepakaran untuk terlibat dalam pasaran niaga hadapan, jadi jika mereka memilih untuk memanfaatkan trend dalam pasaran tertentu, adalah mungkin untuk melakukannya dengan ETF.

Sebagai contoh; jika kenaikan harga tenaga adalah jelas, apa cara yang lebih baik untuk memasuki pasaran daripada membeli minyak dan gas asli, serta mempunyai infrastruktur untuk melakukannya? Juga, apa yang lebih mudah? Membeli setiap aset secara individu, atau membeli ETF tunggal? Ini boleh dilakukan dengan mudah melalui XLE, yang merupakan Sektor Pilihan Tenaga SPDR ETF yang kami tawarkan di sini di AvaTrade. Sudah amat jelas bahawa ETF telah mengubah cara pedagang masa kini menjalankan perdagangan di pasaran.

Sesetengah ETFs adalah songsang, yang bermaksud bahawa mereka berkait rapat dengan aset asas, seperti SPDN, yang merupakan DailyS&P500 Bear 1X Saham ETF. Aset ini sering dibeli dan dilihat sebagai cara untuk memendekkan S&P 500 . Anda juga boleh mendapatkan akses kepada keumpilan ETF, yang menyediakan modal lebih banyak untuk perdagangan pasaran.

Buka akaun dagangan ETF dengan AvaTrade dan nikmatilah manfaat broker yang dikawal selia di peringkat antarabangsa!

Pada ketika ini, perbandingan ETF dan dana bersama perlu diterokai. Kedua-duanya adalah serupa kerana kedua-duanya mewakili bakul yang diurus secara profesional bagi stok atau bon individu. ETF, bagaimanapun, didagangkan secara terus di bursa dan boleh melompat masuk dan keluar dengan cepat. Ini dibantu oleh banyak pasaran kewangan dunia yang diketahui dan dipercayai oleh orang ramai.

Dana bersama adalah berbeza kerana anda membelinya melalui broker dan bukan pertukaran. Selain itu, dana bersama biasanya mempunyai pembelian permulaan minimum yang lebih tinggi, dan pegangannya adalah lebih legap, kerana ia biasanya diurus secara aktif. Di sini, anda mempercayai pengurus wang untuk memiliki pengalaman dan pengetahuan untuk mengetahui apa yang perlu dilakukan, dan anda tidak mempunyai kata putus dalam pelaburan ini.

Apabila melihat ETF dan Dana Indeks, perbezaan yang paling penting adalah kos dan perbezaan percukaian antara kedua-duanya. Pada penghujung hari, ETF biasanya dipilih oleh pedagang, tetapi jika anda ingin melabur dalam satu kedudukan untuk jangka panjang, dana indeks boleh menjadi pilihan yang layak. Dana indeks ini telah wujud selama bertahun-tahun, dan mereka berfungsi seperti yang anda jangkakan - menawarkan pemilikan saham yang membentuk keseluruhan indeks, seperti S&P 500.

Bagaimana untuk Berdagang ETF dengan AvaTrade

Memandangkan ETF bermain di rangkaian pasaran, anda memerlukan broker yang menawarkan perdagangan dalam semua pasaran dengan keadaan yang baik. ETF memerlukan pengetahuan pasaran dengan cukup baik untuk menentukan masa untuk masuk dan bila untuk keluar, dan untuk mengetahui bagaimana setiap instrumen akan mempengaruhi yang lain. AvaTrade menyedari sifat khas ETF dan membantu anda berada di pasaran, untuk menggunakan perubahan harga tersebut untuk memihak kepada anda.

AvaTrade menawarkan pelbagai ETF yang popular untuk diperdagangkan sebagai CFD, memberikan pedagang keupayaan untuk berdagang panjang atau pendek dengan keumpilan sehingga 20:1.

Platform Perdagangan

Apabila anda ingin memulakan perdagangan, anda boleh memilih dari pelbagai platform perdagangan yang luas . Sebahagian daripada mereka dibina untuk perdagangan manual, sementara yang lain adalah untuk pedagang yang memilih perdagangan mereka untuk dilakukan secara automatik. Kami juga menggunakan penasihat pakar untuk MT4 . Oleh kerana kepelbagaian itu, setiap pelanggan kami dapat mencari platform yang paling mudah untuk berdagang. Membuka akaun demo sebelum dagangan, adalah disyorkan, jadi anda boleh melatih perdagangan pada platform tersebut sebelum melakukannya dalam pasaran sebenar. Platform yang tersedia di AvaTrade boleh digunapakai dengan Android atau iPhone.

Perdagangan Keumpilan

Salah satu alat yang paling biasa digunakan oleh pedagang adalah Keumpilan (aka Margin trading ), yang bertujuan untuk membolehkan pedagang membuka posisi lebih besar dari ekuiti akaunnya. AvaTrade menawarkan anda sehingga 20:1 keumpilan apabila berdagang ETF, yang bersamaan dengan hanya menggunakan sebahagian kecil daripada nilai kedudukan yang diperlukan untuk membukanya. Keumpilan adalah alat yang biasa digunakan di seluruh dunia, dan kami menawarkan syarat terbaik untuknya

Menggunakan keumpilan memudahkan perdagangan dan dapat meningkatkan keuntungan pedagang. Walaubagaimanapun, seseorang harus sentiasa ingat bahawa kerugian juga dapat meningkat pada skala yang sama.

Apakah Kos untuk Perdagangan ETF

Anda boleh membaca dengan lebih lanjut mengenai faedah untuk pelanggan kami di halaman Syarat Dagangan & Pembayaran.

Alat pendidikan yang terdapat di AvaTrade

Apabila berdagang dengan mana-mana instrumen, terutamanya yang kompleks seperti ETF, maklumat anda perlu sentiasa dikemaskini dan dimaklumkan pada setiap masa. Secara semulajadi AvaTrade menyediakan pelanggan dengan pendidikan dan pengetahuan produk, dan kami mengesyorkan menggunakan tutorial video kami dan alat pendidikan yang lain. Berilah kita peluang untuk membimbing anda sepanjang jalan, dan dapatkan bahan pembelajaran dan ulasan pasaran yang penting untuk belajar bagaimana cara untuk berdagang .

Portfolio alat-alat pendidikan kami amat luas. Di samping itu, portal pendidikan yang dibangunkan dan diselenggara oleh AvaTrade yang dikenali sebagai Sharp Trader menawarkan pedagang dari sebarang tahap, alat yang tepat untuk memulakan kerjaya dagangan yang berpotensi.

Mulakanlah Perdagangan ETF dengan AvaTrade

Jika anda suka bekerja di beberapa pasaran secara serentak, cabarlah diri anda untuk membuat pelaburan rasional dan berdagang di salah satu pasaran paling berprestij di dunia - perdagangan Exchange Traded Funds adalah pilihan tepat untuk anda!