Apa itu CFD

Laman Utama /Apa itu CFD

Apa itu CFD

Apa itu CFD

CFD bermaksud  Contract For Difference. Instrumen kewangan jenis ini membolehkan anda memperdagangkan kontrak indeks, saham atau komoditi yang dasar tanpa pemilikkan sendiri. Harga CFD adalah harga aset asas. Jadi jika harga aset asas meningkat, begitu juga dengan harga CFD. Begitu juga, jika harga aset asas turun, harga CFD juga akan turun. Adalah penting bagi kami untuk menekankan bahawa anda tidak memiliki aset yang anda berdagang . AvaTrade adalah salah satu daripada broker dalam talian yang pertama untuk menawarkan perdagangan CFD, memberikan pedagang individu akses kepada pelbagai pasaran yang tidak dapat diakses oleh mereka sebelum ini. Buka akaun dagangan CFD hari ini dan nikmati manfaat broker yang dikawal selia di peringkat antarabangsa!

Mengapa Berdagang dengan AvaTrade

  • Berdagang secara yakin – AvaTrade adalah broker yang dikawal secara antarabangsa.
  • Pelbagai jenis instrumen CFD – Komoditi perdagangan , indeks, ETF, saham, bon dan mata wang kripto seperti Bitcoin dan Ethereum CFDs.
  • Platform Berkuasa – Urus dagangan anda secara manual atau gunakan dagangan automatik kami. Perdagangan Keumpilan - Sehingga 400: 1 gunakanlah pelbagai CFD yang tersedia.
  • Perdagangan Keumpilan – Sehingga 400: 1 gunakanlah pelbagai CFD yang tersedia.
  • Menguasai kemahiran dagangan anda – Kembangkan pengetahuan anda dengan bahan pendidikan & pembaharuan harian anda.
  • Perkhidmatan pelanggan yang terbaik – Sokongan berbilang bahasa secara langsung selama 24/5 dengan pengurus akaun tersendiri.

Apakah Itu Dagangan CFD?

Perdagangan CFD agak serupa dengan perdagangan forex. Apabila berdagang di atas platform, anda memilih instrumen yang ingin anda berdagang dan masukkan pesanan anda. Sama seperti dalam perdagangan lain, jika anda berpendapat bahawa harga instrumen tertentu, misalnya minyak mentah, akan meningkat, anda akan ingin membeli CFD minyak mentah. Begitu juga dengan cara sebaliknya - jika anda meramalkan nilai akan menurun anda akan menjual CFD.

Sememangnya, seperti apa-apa jenis perdagangan atau pelaburan, ramalan-ramalan yang salah boleh menyebabkan kehilangan wang, dan seseorang itu harus mengetahui risiko yang terlibat dalam perdagangan CFD. Terdapat lebih banyak lagi untuk anda belajar mengenai perdagangan CFD, dan anda boleh belajar lebih banyak dengan melayari seksyen pendidikan kami , di mana anda boleh menonton tutorial video, membaca artikel, mendapatkan berita terkini, dan banyak lagi. Beberapa maklumat lanjut tentang CFD dan kelebihannya boleh didapati di sini .

Bagaimana untuk berdagang CFD dengan AvaTrade

Platform Perdagangan

AvaTrade mempersembahkan pelanggannya dengan pelbagai platform perdagangan , untuk perdagangan manual mahupun automatik . Menyediakan ciri-ciri dan alat yang berbeza, pelanggan kami dapat mencari platform yang paling mudah digunakan untuk diri masing-masing. Kami juga menawarkan pilihan membuka akaun demo , jadi anda boleh menjalani latihan dagangan pada platform tersebut sebelum anda mula berdagang dengan wang anda sendiri.

Perdagangan Keumpilan

Keumpilan diberikan oleh broker untuk membolehkan para pedagang untuk memegang posisi dagangan yang lebih besar daripada yang dibenarkan oleh modal sendiri.

Adalah penting untuk diingati bahawa keuntungan dan kerugian ditentukan oleh saiz kedudukan, dan kerana perdagangan keumpilan boleh membesarkan keuntungan kerugian juga boleh ditingkatkan.

Buka akaun dagangan CFD hari ini dan nikmati manfaat broker yang dikawal selia di peringkat antarabangsa!

Apakah Kos untuk Perdagangan CFD?

AvaTrade tidak mengenakan yuran pertukaran atau komisen dan menawarkan bentangan yang ketat pada kedudukan terbuka. Bentangan adalah perbezaan antara harga jual dan beli instrumen tertentu. Apabila mengira kos untuk kedudukan, anda perlu melipatgandakan bentangan mengikut saiz kedudukan. Inilah bentangan yang dikenakan untuk kedudukan itu. Sebagai contoh, jika bentangan perdagangan minyak mentah ialah $ 0.03 USD, kos untuk membuka kedudukan 10 tong adalah $ 0.03 X 10 tong = $ 0.3 USD.
Kebanyakan instrumen CFD didagangkan di pasaran bentangan, yang bermaksud bahawa bentangannya dipengaruhi oleh kecairan pasaran. Lebih tinggi kecairan pasaran lebih sempit bentangan tersebut.

Anda boleh menyemak keumpilan dan bentangan yang ditawarkan untuk semua instrumen CFD pada halaman Syarat Dagangan & Pembayaran di laman web kami.

Kontrak Rollover CFD

Setiap indeks dan komoditi CFD adalah berdasarkan kontrak yang menentukan kadar, caj, dan lain-lain. Setiap kontrak CFD khusus ini mempunyai tarikh luput, iaitu tarikh tamat kontrak dan secara automatik digantikan dengan kontrak baru, sama seperti pasaran sebenar . Untuk tidak mengganggu pedagang semasa waktu pasaran, peralihan kontrak berlaku pada hujung minggu.

Untuk maklumat lanjut, anda boleh melayari laman CFD Rollover kami.

Mulakan Perdagangan CFD dengan AvaTrade

Jika anda fikir anda tahu halatuju pasaran dan mahu memulakan dagangan - sudah tiba masanya untuk menyertai AvaTrade dan menikmati pengalaman perdagangan CFD yang terbaik!
Buka akaun sekarang untuk memasuki pasaran, atau cuba akaun demo kami yang bebas daripada risiko.